Friday, September 30, 2022
iKa

Matti rönkä ikä

matti rönkä ikä

Matti rönkä ikä | Surutalo, Röngan uusin romaani, on pidetty hänen hienoimpana teoksenaan. Tässä kuvataan intensiivisiä ja kiehtovia perherakenteita ja sukupolvien välistä vuorovaikutusta.

60-vuotiaalle Jukalle, joka muuttaa kuvitteelliseen kylään Savon ja Karjalan rajalle, jää keulahahmon kartano. Surutalo eroaa esimerkiksi Röngän aikaisemmasta Eino-tarusta.

Siellä oli paljon tuttuja persoonallisuuksia ja aiheita, jotka minun piti sisällyttää tarinaan, Rönkä kertoo.

Kirjoittaja on syntynyt Outokummussa, Pohjois-Karjalan kaupungissa, ja on alueen kotoisin. Kun hänen isänsä kuoli, hän oli vain 12-vuotias. Työssään Rönkä ei ole yrittänyt sovittaa isänsä kanssa.

Se ei ollut tullut mieleeni. Vaikka isäni ei ollut sama kuin romaanissa, tunnistin joitakin elementtejä. Jos isä olisi kuollut, olisimme kaikki eläneet samassa maailmassa. On aiheita, jotka kuvaavat muiden lasten kauheutta sitä kohtaan.

Kirjoittaja mainitsee mahdollisuuden kuolla nälkään.

Lomallaan hän teki sen, mitä monet ihmiset tekevät: hän teki matkan kotimaassaan. Hän vietti aikaa myös Saimaan metsäretriitissä, jossa hänellä oli mökki. Metsätyötä oli myös paljon. Rönkän seuraavan romaanin nimi Surutalo tuli saataville myös äänikirjana 6.9. (Gummerus).

Työssäkäyvä eläkeläinen hänet vietiin lapsena junalla Helsinkiin ja menetti toisen vanhemmistaan ​​lapsena. Kirjan päähenkilö heijastaa kirjailijaa monella tapaa. Arkkitehtina ja muotoilijana Jukka tunnetaan.

Röngän kirjoituksissa on aiemminkin käsitelty ikääntymisen aihetta. Kenenkään ei pitäisi joutua ihmettelemään, onko se henkilökohtaista 60-vuotiaalle. “Sitten oli aika saada itseni ajan tasalla.” Kirjan päähenkilö sanoo: “Ei nyt”, voihkien.

Tämä ei kuitenkaan ole tyhmien tietämystä. Hetken kuluttua ei Rönkän mukaan voi enää oppia uutta. Kun Seiska oli keskellä ostosmatkaansa, hän soitti puhelimella vanhalle ystävälleen.

matti rönkä ikä
matti rönkä ikä

Kaksi sormusta, jotka minulla on nyt päälläni, ovat minulla olleet pitkään. Ja sitten, kymmenen vuotta sitten, koin avioeron.

Jotkut hopeasormukset ovat hieman löysät sormissa riippuen siitä, mihin ne sopivat. Matti vakuuttaa, ettei mikään ole muuttunut siinä suhteessa.
Tästä johtuen toimittajakuninkaalla ei ole historiaa siepata ihmisiä kihloihin.

Ja annan sinulle vastauksen, joka on niin rehellinen kuin vain voi olla. En olisi kommentoinut, jos en olisi ollut paikalla, mutta nyt voin, hän sanoo hymyillen puhelun lopussa.

Matti ja ohjaaja Johanna Vuoksenmaa erosivat keväällä 2013. Toimittaja Suvi Ahola oli Mattin vaimo vuodesta 1986 vuoteen 1992. 30-vuotiaalla Matti Rönkällä oli elämänsä intensiivisimmät huippuvuodet elokuussa 1987. Hän teki töitä. suurimman osan päivästä.

iltaisin hän luki usein uutisia MTV:stä Tekniikka & Talous -lehden toimitussihteerin sijaisena.

Toimittaja Suvi Ahola oli Mattin vaimo. Matti oli lykännyt ankkuritehtäviään arvioidun eräpäivän tienoilla, koska hän ja hänen vaimonsa odottivat ensimmäistä lastaan.

Kahden viikon ajan olin raskaana.” Lapsesta ei kuulunut mitään merkkiä tai ääntä. Lääkärit olivat sopineet, että synnytys alkaa seuraavana aamuna. Ajattelin, että minulla olisi runsaasti aikaa päästä studioon sinä iltana.

Martikaisen Upi lähti reissuun ja Lindenin Kaitsu oli luokkakokouksessa luoden kiusallisen tilanteen. “Olin ainoa saatavilla oleva uutisankkuri.”

Siitä huolimatta, että synnytys oli alkanut, se jatkui loputtomasti. H-hetki oli lähestymässä, mutta siellä oli myös uutistoimituksen iltakokous. Kaksi rationalistia valtaa renkaat syyskuussa. Matthew Rönkä syntyi Outokummun kammiossa.

syyskuuta 1959 keulahahmon talo paloi. Yleisradion vakiintuessa muualle Suomeen sen tv-uutistiimi alkoi levittää tietoa nuoren miehen teoista.

Hänen isänsä oli kuorma-autonkuljettaja ja äitinsä karjantarkastaja, joka päätyi töihin kylän postiin. Talo oli paikka, jossa jälleenrakentamisen arvot voittivat. Löysimme kirjastosta Suomen kuvalehden ja lainasimme sen. Tunnelma oli iloinen ja optimistinen.

Outokumpu, jossa Mati syntyi, oli maaseudun teollisuuskaupunki keskellä ei mitään. Kirkkoyhteisö osti televisiot kaikkiin wc-tiloihinsa samaan aikaan. Vuosi oli joko 1964 tai 1965, kun asuin Röngan luona.

Yksi varhaisimmista muistoistani on päivä, jolloin hankimme ensimmäisen televisiomme. Televisio oli Murphyn malli, ja se oli kauheaa. Näitä yökohtauksia kuvailtiin vitsillä “erinomaisiksi”. Kun sammutat television, kuuluisi ääni.

Rönkä muistelee, että valopilkku viipyi ruudun keskellä pitkään.

TV oli Rönkän sukupolvelle itsestäänselvyys, mutta valinta oli rajallinen. Kaikki, mitä tuotiin, sulautui innokkaasti.

Mitä tulee koulutukseen, sen saaneiden ja niiden välillä oli suuri ero

kuka ei.
– Vanhempani opettivat minulle nuorena, että ulkonäön perusteella ei saa tehdä oletuksia kenenkään kyvyistä tai kyvyistä.

Kuten Rönkä huomauttaa, yksi betonimies voi asua hyvin vaatimattomassa mökissä, juoda kaksi pulloa viskiä viikonloppuna ja lainata venäläisiä klassikoita kirjastosta.

Siellä oli ideologioiden ja taiteen kiinnostuksen yhteentörmäys. Eteenpäin siirtyminen, rikastuminen ja itsensä kehittäminen olivat yleisiä teemoja tuona aikana.

matti rönkä ikä

Leave a Response