Friday, September 30, 2022
lapset

Hilkka ahde lapset

hilkka ahde lapset

Hilkka ahde lapset |Heti kun kerrottiin, että Ahde oli valittu AKT:n tiedotusosastolle, hän haki yhtiönsä Hilma Oy:n konkurssiin.

AKT:n puheenjohtaja Timo Rädyn osalta Ahde teki kantelun Etelä-Suomen aluehallintovirastolle saman vuoden kesäkuussa. Hän kertoi, että Räty oli kiusannut häntä töissä. Aluehallintovirasto ilmoitti tapauksesta poliisille ja Helsingin poliisi aloitti esitutkinnan.

AKT:n hallitus erotti Ahdin äkillisesti maaliskuun alussa 2012 vedoten epäluottamukseen hänen kykyihinsä. Hallitus kuitenkin kumosi irtisanomisen 22. maaliskuuta ja valtuusto erotti Rädyn samana päivänä.

Oikeudenkäyntiaineiston mukaan Rädy tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa tammikuussa 2014 80 päiväksi vankeuteen ja kahdesta työturvallisuusmääräysten rikkomisesta. AKT ja Räty määrättiin myös maksamaan Ahtelle 12 000 euroa vahingonkorvauksia kivusta ja kärsimyksestä sekä muita rikkomisen aiheuttamia lyhytaikaisia ​​haittoja.

Räty valitti tuomiostaan ​​Helsingin hovioikeuteen. Hovioikeus totesi Rädyn syylliseksi henkisestä väkivallasta helmikuun 2015 käsittelyssä. Hänen elämänsä viimeisinä kuukausina hän hoiti miestään kotona, kun tämä taisteli haimasyöpää vastaan.

hilkka ahde lapset

Kun Matilla todettiin haimasyöpä, olen kiitollinen, että saimme jatkaa suhdettamme vielä kolme vuotta. Meillä oli aikaa puhua kaikesta selkeästi. Minusta tuntui selvältä, että pidän hänestä huolta.

Yhtä ilmeistä oli, että Matin kuoleman jälkeen Hilkka muutti äitinsä Kertun luokseen. Tämän seurauksena Hilkan ja Matin tytär Tiina pääsi osallistumaan järjestelyyn ja auttamaan hoivatehtävissä.

Se vaatii paljon työelämässä olevalta Tiinalta, mutta nykyään meillä on toimiva koti, jossa on kolme naista. Tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista ilman Tiinan apua, mistä olen suunnattoman kiitollinen. Koska tyttäreni on aina arvostanut äitinsä läsnäoloa elämässään, tiedän, että rakkaus kestää.

Hilkka lisää, että äidin välittäminen on nyt osa elämää ja arkea. – Äitini valmentaa minua aiemmin kilparytmisessä voimistelussa ja tuki minua kaikin tavoin nuorena äitinä, ja autan häntä nykyään.

Hilkka myöntää, ettei hän kestä sitä valtavaa määrää rutiineja, jotka kuuluvat perhehuoltoon. Sen sijaan kolmen sukupolven yhteiseläminen on auttanut minua ajattelemaan omia mallejani ja mieltymyksiäni. 63-vuotias Hilkka Ahteen hämmästyi

valtava määrä surua. Kun hänen miehensä Matti Ahdella todettiin haimasyöpä, hänellä oli lähes kolme vuotta aikaa surra ja luopua itsestään. Hilkka oletti, että kaipaus hiipuu ajan myötä, mutta se on vain kasvanut.

hilkka ahde lapset
hilkka ahde lapset

Tuntuu kuin jotain puuttuisi ja että on vain ajan kysymys, milloin asiat paranevat.” Ajattelen sinua koko ajan, hereillä ja unessa.

Matti kuoli rauhallisesti unissaan 20. joulukuuta aamulla asunnossaan Helsingissä. Se oli upea ja rauhallinen lähtö. Hän kuoli pitäen Hilkkaa lähellään, käsi kädessä.

Hilkka oli antanut Matille kipulääkettä tunnin välein koko edelliset illat, koska ne olivat olleet vaikeita. Mattilla oli hengitysvaikeuksia, koska syöpä oli mennyt hänen keuhkoihinsa. Viime aamuna saamani kipupumppu paransi oloani.

Hilkan silmät täyttyvät kyynelistä.

Hilkka lupasi äidilleen vuosia sitten, että hän huolehtii tästä.

Kerttu sai aivoverenvuodon syksyllä 2013. Hän valitsi Hilkan numeron ja puhui vain kolme sekuntia. Tämän seurauksena me

oli suunnitelma avun saamiseksi. Leikkaus oli ainoa vaihtoehto, mutta sen riskit ilmenivät kahden aivoinfarktin muodossa. Toisen puolen halvaukseen liittyi afasia, mikä vaikeutti kommunikointia.

Suunnitelmani tuoda äitini mukaan toteutui, kun tajusin, että Matin aika oli loppumassa. Viikonloppumatkat äitini luo Valkeakoskelle, jossa pesin pyykkiä, siivosin ja hoidin asioita, oli tullut minulle rituaaliksi viime vuosien aikana.

hilkka ahde lapset

Leave a Response