Friday, September 30, 2022
lapset

Esko aho lapset

esko aho lapset

esko aho lapset |Kun Esko valittiin eduskuntaan vuonna 1983, hänen vaimonsa ja hänen kanssaan sovittiin työnjaosta. Esko valittiin hoitamaan valtakunnan asioita ja Kirstin taloutta. Ratkaisu panostettiin, koska sitä pidettiin vanhentuneena, mutta

Lähtevän miehen perhe ei olisi voinut toimia normaalisti, jos heillä ei olisi ollut häntä. Esko arvostaa edelleen vaimonsa uhrauksia järjestelyn onnistumiseksi.

Seitsemän lastenlasta asuu nyt isovanhempiensa luona, kun lapset ovat valmistuneet kodista. Jokainen perhejuhla isovanhempien luona alkaa siitä, että Kirsti Aho ottaa sille kuuluvan paikkansa pöydän kärjessä. Muutaman metrin päässä Esko-vaari rentoutuu.

Huolimatta siitä, että häntä nähdään harvoin kotona. Hän on kuitenkin vain “teknisesti” poissa pelistä. Toimenkuvaan kuuluvat hallitusvastuut ja konsulttityö oman yritykseni kautta.. Miksi sitten riittää terveyttä ja voimaa?

Kysymys on siitä, kannattaako uransa lopettaa eläkeiän saavuttamisen vuoksi.

Sanotaan, että ihmisen ainoa pääoma on tämän maan päällä jäljellä oleva aika. Se elämä on mielestäni myös kerryttänyt henkistä pääomaa. Se on resurssi, jota ei voi tuhlata. Vuoden 1990 puoluekokouksessa Aho valittiin keskuksen puheenjohtajaksi voittaen Paavo Väyrysen seuraajaksi ehtineen Eeva Kuuskosken.

Seppo Kääriäseltä puoluesihteeriksi valittiin Erja Tikka. Keskus voitti kevään 1991 eduskuntavaalit “verenpysäyttävällä vaalivoitolla” Ahon johdolla. Syksyllä 1990 alkanut taantuma toimi voiton taustana. Vaalivoiton jälkeen

SDP hylkäsi ajatuksen sateenkaarihallituksen muodostamisesta vaalitappionsa vuoksi. Aho saapui Suomeen maan nuorimpana pääministerinä 36-vuotiaana. talouden taantuman, hallituksen tiukan talouspolitiikan ja suurten menoleikkausten aikana

esko aho lapset
esko aho lapset

Vuodet on mainittu myötävaikuttavana tekijänä keskustan tappioon vuoden 1995 välivaaleissa. Tuolloin ihmiset kutsuivat Ahoa “Pula-Ahoksi”. Itäinen talousyhteistyöjärjestö (EECO) oli purkamassa sitä

talouskomissiota johti Holkerin jälkeen pääministeri Aho ja se toimi Neuvostoliiton hajoamiseen vuonna 1991, jolloin hän erosi tehtävästään.

Alivaltiosihteeri Veli Sundbäck vastaanotti ulkoministeri Paavo Väyryseltä Suomen EU-jäsenhakemuksen. EU-vastainen MTK ja keskustan vahvimmat puoluepiirit yrittivät tukahduttaa vastustuksensa EU-jäsenyyttä kohtaan keskittymällä marginaaleihin.

EU-jäsenyyshakemukseen liitettävät ehdot, joita ei neuvotteluissa käsitelty, jotta saataisiin pysyviä poikkeuksia yleisiin jäsenyysehtoihin, kuten joissain muissa maissa. Neuvottelutuloksen valmistuttua Väyrynen alkoi vastustaa EU-jäsenyyttä

esko aho lapset

ja erosi hallituksesta tullakseen presidenttiehdokkaaksi vuoden 1994 vaaleissa . Ehdokkaan asettuivat myös Lapin kuvernööri ja entinen oikeusministeri Hannele Pokka ja Kainuun Sanomien päätoimittaja, entinen alivaltiosihteeri ja ulkoministeri Keijo Korhonen.

joka lupasi estää EU-jäsenyyden tullessaan presidentiksi. Häviäneistä esivaaleista huolimatta Korhonen asettui presidenttiehdokkaaksi omalla listallaan. Esko Aho seurustelee naisen kanssa, joka oli hänen vaaliavustajansa. Asuu Helsingin Kruunuhaalla, ja sinne Esko liikkuu eri aikoina

päivä, esim. seitsemästä aamulla. Samana päivänä, kun Esko ylisti perhearvoja televisiossa lehdistövaalien kokeessa, hän käveli hänen kanssaan.

rakastajatar käsikynnelle portiossa. Ei näytä edes yrittävän piilottaa suhdetta! Tämä kesä tulee olemaan Aholle erityisen kiireinen, sillä hän järjestää heinäkuun alussa Finlandia-talolla suuren Silver Economy Forum -tapahtuman.

– Siihen asti teen kokopäivätyötä, mutta tuskin jään toimettomana sen jälkeenkään. Ihmisten on tarkoitus liikkua. Jos olet hyvässä kunnossa, miksi et työskentele? Ja mieli pysyy virkeänä, kun oppii jotain uutta. Viime aikoina olen opiskellut

pankkialalla, koska ajattelen näitä asioita kahteen suuntaan, sekä Venäjällä että nyt vielä amerikkalaisen pankin piirissä.

Pian syntyvä kuudes lapsenlapsi tuo iloa elämään.- Heidän kanssaan ehdin olla enemmän kuin omien lasteni kanssa. Vanhin lapsenlapseni on 8-vuotias, ja muut alla olevat ovat lähes joka vuosi.

Usein lapsenlapset saapuvat isoäidin maahan.- Seuraan mielenkiinnolla, mitä seuraavasta sukupolvesta tulee: insinöörejä vai poliitikkoja. Valtion talous ajautuu kuiluun ja kansalaiset massiiviseksi

työttömyys, mutta oppositio ei uskalla hyväksyä näkemäänsä, eikä suostu kompromisseihin romahduksen estämiseksi. Liike-elämän instituutiot murenevat kaikkialla ja ajautuvat yritysten käsiin

osavaltio. Pienet sodat ovat

raivoaa lähellä ja kaukana, ja jokaisessa on maailmanpalon uhka.

Ei, tämä ei ole tarina koronasyksystä 2020 ja Sanna Marinista, vaan tositarina lähes 30 vuoden takaa, syksyltä 1991, jolloin 37-vuotias Esko Aho johti valtioneuvostoa.

Ahon äskettäin painettu kirja 1991 – Mustan joutsenen vuosi kertoo näistä hetkistä.

“Oli järkyttävää huomata keväällä tätä kirjoittaessani, kuinka samaan aikaan historia monessa tapauksessa toisti itseään”, Esko Aho myöntää.

Mutta miksi hän haluaa kertoa niistä ajoista – onko tämä vaalikirja vuoden 2024 presidenttipeliin?

“Minulla ei ollut piilotettuja tavoitteita saavutettavana. Tämä ei ole puolustuspuhe eikä elämäkerta. Kerron teille, miltä asiat näyttivät minun näkökulmastani tuolloin.”

esko aho lapset

Leave a Response