Wednesday, September 28, 2022
iKa

Eino grönin ikä

eino grönin ikä
eino grönin ikä

Eino grönin ikä |Pori Grön teki nimensä laulajana paikallisten yhtyeiden solistina vuonna 1957. Ensimmäinen äänitys tehtiin vuonna 1958, ja kappaleesta “Liian völk mää” tuli läpimurtohitti seuraavana vuonna. “Venäläinen tango”, kappale, jonka Grön kirjoitti ja lauloi kolmen muun tulevan mieslaulajan kanssa, julkaistiin EP:llä keväällä 1958.

Näiden poikkien kanssa ei voi mennä pieleen. Kenelläkään muulla kuin Grönillä ei ollut pääsyä äänityksiin. “Seinilli on Korvat” ja muut tangolevyt, kuten “Sä kulutpäivä Evänene” ja “Illan viimeinen tango”, tekivät Grönistä yhden tärkeimmistä nykytangomuusikoista.

Tangotulkit ovat ihmisiä, jotka ovat erikoistuneet tähän taiteen muotoon. Siitä lähtien Grön on lisännyt ohjelmistoonsa henkisiä sävelmiä ja jazzia. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä argentiinalaisten muusikoiden kanssa useissa projekteissa.

Grön teki ennätyksiä Fazerille uransa alkuvaiheessa, mutta jätti yrityksen vuonna 1963, käytännössä ovet paikoilleen ja muutti Jaakko Salon ohjaamaan Scandiaan. Kun Fazerin tuotantopäällikkö Toivo Kärje kieltäytyi maksamasta Grönin levymyyntikorvauksia, hän suuttui.

Tuotantomenetelmät, jotka eivät antaneet paljon painoarvoa laulajan toiveille Rocco Granatan “Tango d’amore” oli Grönin ensimmäinen äänitys Scandialle, ja se oli välitön hitti. – Siellä missä Kärki leikki massalla, Scandia pyrki tarjoamaan laatua, Grön kertoo tästä muutoksen ajasta.

Vähemmän kiirettä, enemmän aikaa” voitti Eino Grönin Syksy-raidan vuonna 1997. Elinikäisestä omistautumisestaan ​​suomalaisen iskelmämusiikin säilyttämiselle Grön palkittiin Iskelmä-Finlandia -palkinnolla 26.7.2007. Yksi Suomen korkeimmista kunnianosoituksista menee Eino Grönille, hänestä on lavastettu musikaali Tango.

Se sai ensi-iltansa Porin teatterissa vuonna 2018 nimellä d’Amore. Eino Grön: minulta sinulle, Markku Veijalaisen ja Ad Librisin julkaisema elämäkerta julkaistiin vuonna 2017. Eino Grönin mukaan hän palasi syyslomalta Floridasta 22.11. Kulttuurigaala pidettiin 25.11.Hän sanoi, että hänet on valittu Music Hall of Fameen.

eino grönin ikä

Grön lähtee nyt lomakonserttikiertueelle. Ennen joulua hän esiintyy Helsingin Temppeliaukion ja Johanneksen kirkoissa sekä Turussa ja Porissa.

Kysyi häneltä: “Se on huonolla tuulella.”

On selvää, että auto on hyvässä kunnossa. Siitä on viisi vuotta, kun Eino Grön on pudonnut kuusi kiloa, hän tunnustaa. Eino Grön viettää vappua läheistensä kanssa Suomessa. Hän esiintyy Hangossa uuden vuoden ensimmäisenä päivänä. Kun hän palaa Floridaan, hän tekee sen tavanomaiseen tapaan.

Eino Grön vierailee Marjatassa viisi kertaa viikossa, kun hän on Suomessa. Dementiansa vuoksi Marjatta Grön on ollut Espoon vanhainkodissa vuodesta 2015. Iskelmän legenda Eino Grön, 82-vuotias, jatkaa innostuneena esiintymistä. Kun hän on matkalla takaisin kotikaupunkiinsa Poriin, Iltalehti törmää häneen.

Torstaista 15. heinäkuuta alkaen Grön on palannut Pori Jazziin ja heinäkuun lopulla hän esiintyy Yyterissä. Hän on espoolainen, mutta viettää kesät Porin Reposaaressa, jossa hänellä on toinen koti.

Sauna, uinti, sauvakävely ja kalastus ovat Grönin kesän suosikkiharrastuksia. Laulaja-lauluntekijää ei häiritse se, ettei hän pääse oikealle kesälomalle:

– Kun tulee loma, käytän kaiken aikani. Koskaan ei tiedä mitä odottaa. Grön korostaa, että omalla äänellä on tarkoitus. Eino Grön nautti talvilomasta Floridassa viime vuonna, kun koronavirus alkoi levitä Suomessa. Laulaja tajusi pian, mitä oli tekeillä.

Että tämän vuoden oleskelu Floridassa olisi alle vuosikymmen. Eino pääsi lopulta palaamaan Suomeen Miamista juuri ennen kuin kaikki koneet jäivät lentoon.

Laulaja palasi kotiin uusiin olosuhteisiin ja kolmen viikon karanteeniin. Viimeiset viisi vuotta Einonin vaimo Marjatta, 82, on asunut sairaanhoitolaitoksessa muistivamman vuoksi; nyt hänen huoneestaan ​​on löydetty ratkaisematon koronatapaus. Läheisiä kiellettiin hoitokodeissa kuukausiksi karanteenin ja rajoitusten vuoksi.

Olemme työskennelleet yhdessä lapsemme kanssa, jota kutsutaan “junioriksi”. Lomaillani ja esiintymisissäni hän näkee äitinsä. Myös muut perheemme jäsenet voivat tulla avuksemme silloin tällöin. Marjatta, joka on aina ollut ulospäin suuntautunut, vierailee usein.

arvokasta tietoa hänelle. Karanteenin aikana ne ovat nyt hidastuneet pysähdyksiin. Vuonna 1957 Eino Grön aloitti lauluuransa paikallisten bändien solistina Porissa.

Tehtyään debyyttinsä vuonna 1958 kappaleella “Too Much Money”, hän jatkoi menestyvää uraa. Yhtenä suosituimmista suomalaisista muusikoista Eino Grön on yksi tunnetuimmista. Tangotanssijana hänet tunnetaan eniten

Vaikka hän on enimmäkseen laulaja, hänen tyylinsä vaihtelee Suomi Iskelmästä jazziin ja perinteisiin joululauluihin.

Monet muut esiintyjät, kuten argentiinalaiset tangot ja suomalainen jazzklarinetisti Antti Sarpila, ha

olen tehnyt yhteistyötä hänen kanssaan levyillä. Eino Grön on urallaan julkaissut 28 studioalbumia ja useita kokoelmateoksia.

eino grönin ikä

Leave a Response