Friday, September 30, 2022
sairaus

Antti litja sairaus

antti litja sairaus
antti litja sairaus

Antti litja sairaus|Huippusuositun Mielsäpahoidad-elokuvan pääosanottajana Antti Litja toipuu parhaillaan sairaalasängyssä. Litjan pitäisi IS:n tietojen mukaan palata kotiin tällä viikolla. – Litja on sanonut olevansa viileä kanssani.

Kun Kansallisteatteri kertoi IS:lle, että Mielensäpahoidat-näytelmän ensi-ilta etenee suunnitellusti, tieto vahvistui.Litja on loistavassa mielentilassa, mikä auttaa hänen kuntoutumistaan ​​ja suoritustaan.

84-vuotiaalla sankarinäyttelijällä on pitkä ja monipuolinen ura taiteen parissa, alkaen 1960-luvulta televisio-, teatteri- ja elokuvatyöstä.

Muita merkittäviä rooleja ovat viimeisin ja tuorein Mielsänpahoidat sekä Jäniksen vuosi ja Mies, joka ei voinut sanoa ei.

Litjan viimeinen näyttelijärooli oli vuoden 2014 elokuvassa Mielsäpahoidat. Näyttelijä Jussi -palkinnon parhaasta miespääosasta sai hänet roolistaan ​​elokuvassa.

antti litja sairaus

Litja sai Jussi-gaalassa Betoni-Jussi -palkinnon hänen elinikäistään kotimaisen elokuvan parissa.

Antrealainen Litja syntyi 21.2.1938. Hänen isänsä Eino oli kotoisin Antrean kylästä Kuukaupista ja äiti Helvi savosta. Hänen sisaruksensa olivat Marja-Leena ja Anna-Liisa, Kirsti ja Hanna sekä kaksoset Marja-Leena ja Anna-Liisa. lähde?

Janakkalan Tervakoskella Litja kävi kansankoulua viisi vuotta. Hän oli tyytymätön arvosanaan (GPA), joka oli 7,27. Hän tuli Helsinkiin 16-vuotiaana. Hän oli suuri James Deanin fani ja ammensi hänestä inspiraatiota, kuten kampauksensa. Litja kokeili erilaisia ​​ammatteja, mukaan lukien autokorjaus, sähkötyöt ja putkityöt.

työskennellyt pölynimurissa. Hän oli lapsena Helsingin Nuorisoteatteri Klitsun jäsen. Osana teatterin koe-prosessia hän matki James Deania.

Litja oli alun perin aikonut hakeutua Suomen laivastoon, mutta sen sijaan hänet pakotettiin palvelemaan maansa asevelvollisuutta Kontiolahdessa tammikuusta 1958 alkaen. Litja hakeutui Teatterikouluun, jossa hän opiskeli työttömänä vuosina 1960-1963. armeijapalveluksensa jälkeen. 1950-luvun lopulla ja 1960-luvun alussa Antti nähtiin elokuvissa. Anttin viimeinen esitys oli vuonna 2014 Mielsänpahoidat as -elokuvassa

antti litja sairaus

Mielsänpahoidat on elokuva. Sen jälkeen hän sai arvostetun Betoni-Jussi -palkinnon tunnustuksena pitkästä ja ansioituneesta urastaan. Anttin pojanpoika otti palkinnon vastaan ​​näyttelijän puolesta, koska hän ei päässyt itse matkaan.

Vuonna 2014 aivoinfarktin jälkeen Antti joutui jäämään eläkkeelle. Hän kertoi HS:lle vuonna 2016, että hänen uransa oli ohi kehittämänsä puhehäiriön vuoksi.

Mielsänpahoidat ja Mies, joka ei osannut sanoa ei -työnsä tuloksena Antti on palkittu kahdella Jussi-Pystillä.

Antti on esiintynyt useissa tv-sarjoissa ja lavalla elokuvarooliensa lisäksi.

Litjan sairausloman arvioitiin alun perin kestävän vähintään kuusi kuukautta. Tästä huolimatta hän ei koskaan palannut näyttelemisen pariin.

Päärooli elokuvassa 2014 Mielsäpahoidad oli minulle viimeisin tilaisuus esiintyä valkokankaalla. Teatteriversiossa Litjan tilalle tuli Vesa Vierikko. – Olen saanut tarpeekseni. Olen valmis. Ilman ponnisteluja siitä ei tulisi mitään. Litja vuonna 2016 Töölöläinen-lehden haastattelussa ehdotti, että olisi parempi jättää se rauhaan.

Hädän hetkellä Litjan naispuolinen seuralainen Eve oli paikalla auttamassa häntä toipumisessa.

Kun aivoinfarkti vuonna 2014 jätti hänet puhekyvyttömäksi, tunnettu näyttelijä piti tauon näyttelemisestä.

On surullinen päivä. Heidän surunsa keskellä lähetämme tukemme perheelle ja läheisillemme. Kunnes tapaamme uudelleen, lepää rauhassa. Antti Litja. Suositun Mielensäpahoittaja-elokuvan päätähti, näyttelijä Antti Litja,

sairauskohtauksen viime viikosta on kulunut 76 vuotta. Tämä on Litjan tietojen muka, ja hän aikoo ensi viikolla katsoa, ​​pääseekö sairaalasta. Dome Karukosken ohjaaman Mielensap-elokuvassa on arvioitu vierailleen 148 000 ihmistä.

antti litja sairaus

Leave a Response